Aktiv Open 2023

 

Välkommen till Aktiv Open 2023!
Vår populära klubbtävling som vi haft i över 20 år är nu tillbaka efter ett coronauppehåll. Nypremiären går av stapeln lördag 11:e mars kl 11.00 på Aktiv Hälsocenter, Bergslagsvägen 22 med ett helt nytt upplägg, dock fortfarande fokus på de bästa basövningarna! Syftet med tävlingen är att man oavsett träningsbakgrund ska kunna delta och mäta sina krafter på ett rättvist sätt.

Tävlingen är öppen för medlemmar på båda våra anläggningar Aktiv Hälsocenter/Aktiv Arena Öst men alla är välkomna att komma och heja på sin favorit. Deltagarna kämpar om pokaler och alla som deltar får fina priser och det kostar inget att vara med.

Man tävlar lagvis med 2 personer i varje lag och varje lag ska bestå av två killar eller två tjejer. Av praktiska skäl kan vi inte ha mixade lag.

2 lag tävlar samtidigt sida vid sida och varje lag ska genomföra 5 övningar i nedan ordning från start till slut i oavbruten följd på snabbast tid. En domare följer med varje lag genom hela rundan. Det är en person i taget i laget som genomför övningen men man får byta av varandra hur ofta man vill tills laget uppnått målet i varje övning. Samma viktbelastning för alla men tjejernas vikt inom parentes.

1: Förflytta viktskivor ca 5 meter. 20kg (10kg) x 10st
2: Knäböj 60kg (40kg) x 60 reps
3: Bänkpress 40kg (25kg) x 60 reps
4: Marklyft 80kg (60kg) x 60 reps
5: Concept 2 Rodd 1000m.
Det lag som genomfört alla övningar i följd på kortast tid vinner.

Alla som vill komma och titta på tävlingen är välkomna, oavsett om man är medlem eller ej. Det är inget inträde och anläggningens gymavdelning på undervåningen är stängd medan tävlingen pågår. Gruppträningspassen går enligt schema.

Tävlingsanmälan sker via epost senast söndag 26 februari och vi har ett begränsat antal lag som kan anmäla sig. Uppge namn och epostadress på båda deltagarna och maila: info@aktivhalsocenter.se

Datum: Lördag 11:e mars 2023
Tid: Tävlingsstart kl 11.00.
Plats: Aktiv Hälsocenter, Bergslagsvägen 22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat den .