Aktiv Open 2024

 

Välkommen till Aktiv Open 2024!
Dags igen för vår populära klubbtävling! Lördag 9:e mars kl 11.00 på Aktiv Hälsocenter, Bergslagsvägen 22 med premiär för ett nytt upplägg, dock fortfarande fokus på de bästa basövningarna! Syftet med tävlingen är att man oavsett träningsbakgrund ska kunna delta och mäta sina krafter på ett rättvist sätt.

Tävlingen är öppen för medlemmar på båda våra anläggningar Aktiv Hälsocenter och Aktiv Arena Öst men alla är välkomna att komma och heja på sin favorit. Deltagarna kämpar om pokaler och alla som deltar får fina priser och det kostar inget att vara med. Vi har ett begränsat antal platser.

Så här går det till!
Man tävlar lagvis med 2 personer i varje lag: killar, tjejer eller mixat. Det är olika belastningar för herr och dam/junior. Man måste vara 14 år fyllda och fram till dagen man fyller 16 är man junior och tävlar med samma vikter som damer.

Varje lag ska genomföra 3 st övningskombinationer och laget kör en kombination i taget på så kort tid som möjligt med uppehåll mellan varje kombination. Det är en person i taget i laget som genomför övningen men man får byta av varandra hur ofta man vill tills laget uppnått målet i varje övning. Tiden för varje övningskombination summeras sedan och det lag med kortast totaltid vinner!

Övningskombination 1
Assault Bike 100kcal
Knäböj 50 reps (herr 70kg, dam/junior 50kg)

Övningskombination 2
Ski Erg Stakmaskin 500m
Bänkpress 50 reps (herr 60kg, dam/junior 30kg)

Övningskombination 3
Concept 2 Rodd 500m.
Marklyft 50 reps (herr 100kg, dam/junior 70kg)

Kom och heja på!
Alla som vill komma och titta på tävlingen är välkomna, oavsett om man är medlem eller ej. Det är inget inträde och anläggningens gymavdelning på undervåningen är stängd medan tävlingen pågår. Gruppträningspassen går enligt schema.

Anmälan
Tävlingsanmälan sker via epost senast söndag 25 februari och vi har ett begränsat antal lag som kan anmäla sig. Uppge namn och epostadress på båda deltagarna och maila: info@aktivhalsocenter.se

Datum: Lördag 9:e mars 2024
Tid: Tävlingsstart kl 11.00.
Plats: Aktiv Hälsocenter, Bergslagsvägen 22

Välkomna önskar Erik Anklew och Thomas Lundmark

Bilder från förra året!

 

 

 

 

 

 

Publicerat den .