Uppdaterade Corona-åtgärder

Fler möjligheter för uppvärmning (25/1)
För att undvika eventuell trängsel på konditionsavdelningen så har vi nu öppnat upp spinningsalen så att du kan köra din uppvärmning där istället. Du vet väl också om att vi har både roddmaskin och assaultbike på friviktsavdelningen på undervåningen.

Ny pandemilag (8/1)
Med anledning av den nya pandemilagen så är det fr.o.m. 10/1 ett maxantal som får vistas i våra lokaler samtidigt. Vi har redan under längre tid följt vår besöksstatistik noggrant och gjort åtgärder för att undvika trängsel.

Det nya är att vid både huvudentré och till varje träningslokal kommer maxantal att anges och kontroller kommer att göras.

Anläggningen har de senaste månaderna inte överskridit det maxantal som nu anges och med er hjälp är vi säkra på att vi kommer uppfylla myndigheternas krav.

Det kräver dock att alla fortsätter att hjälpa till. Vi ser att många valt att lägga sin träning på tider som de normalt sett inte gör. Om du har möjlighet så välj gärna att träna på morgon, dagtid eller sen kväll och undvik kl 16.00-18.00. Eller varför inte passa på att prova vår systeranläggning Metro Gym, som har öppet dygnet runt!

På desinficeringsstationen i entrén spritar du händerna innan du går in på anläggningen och gärna efteråt också. Vi uppmanar dig också till ombyte och dusch hemma.

Vi vill kunna hålla fortsatt öppet och vädjar därför till Er alla att:

– Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

– Tack för att ni håller avstånd och visa respekt gentemot varandra.

Tack på förhand / personalen på Aktiv

—————————————-

Restriktioner framåt (21/12)
Vi håller noggrann koll på inpasseringen och uppmanar alla till att träna på morgon, dagtid eller sen kväll. Vi håller ju öppet kl 05.00-23.00 alla dagar så det finns gott om tider att träna på!

Vi har under veckan som varit (v51) haft som mest 39 personer samtidigt i våra lokaler och som mest i snitt 16 besökare/timme. Detta fördelat på totalt 1500kvm.

Vi fortsätter erbjuda träning och fortsätter precis som tidigare med att följa restriktioner om att uppmana alla besökare till god handhygien, rengöra innan och efter sig på all utrustning. Byt om hemma om du kan, besök oss bara om du är frisk och håll avstånd till alla.

Vi vill förtydliga att vi som verksamhet inte omfattas av restriktionerna kring allmän sammankomst på 8 personer även om vi förstår att vi tillsammans med andra verksamheter självklart har ett fortsatt stort ansvar! Därför inför vi bland annat ytterligare begränsningar i antalet deltagare på alla gruppträningspass så att det finns gott om plats och att alla kan hålla avstånd.

Vi vill återigen påminna om att det är av absolut största vikt att alla fortsätter att följa de råd om avstånd, hygien och renlighet som gäller och som ni hittills varit jätteduktiga på!

Vi håller fortsatt öppet och vi uppmanar till gemensamt ansvar i våra lokaler för att lösa denna situation. Vår förhoppning är att vi tillsammans kan ta detta på allra största allvar och hjälpas åt att tillsammans skapa en trygg och säker träningsmiljö.

Vi erbjuder nu fler möjligheter till utomhusträning och även ONLINE-träning hemma. Läs mer om vår ONLINE-träning >>

*På desinficeringsstationen i entrén spritar du händerna innan du går in på anläggningen och gärna efteråt också.

* Vi har utökat antal gruppträningspass och begränsar ytterligare antalet tränande på varje pass.

* Vi erbjuder utomhusträning, håll koll i vår bokningsapp som uppdateras löpande!

* Bastun är avstängd tillsvidare.

* Vi uppmanar till ombyte och dusch hemma.

* Vi har spärrat varannat omklädningsskåp.

* För dig som vill gå på gruppträning men vill undvika omklädningsrum så finns möjlighet att hänga upp jacka etc i väntrummet utanför gruppträningssalen.

* Barnpassningen är tillsvidare inställd.

* Ta gärna med din egen yogafilt när du går på yoga.

*Vi har begränsat de sociala ytorna och har färre antal stolar i cafét.

* Vi vädjar till dig att träna på morgon, dagtid eller sen kväll, så vi glesar ut besöken under hela dagen.
Kl 05.00 till kl ca 16.00 är det glest på anläggningen, ca kl 16.00-19.00 är det fler och mellan kl 19.00-23.00 är det återigen färre tränande.

Tränar du på tider med färre tränande så maximerar du möjligheten till trygg och säker träning.
Du har tillgång till anläggningen kl 05.00-23.00 alla dagar, året runt.

* Prova gärna vår systeranläggning Metro Gym, som har öppet dygnet runt!

Vi vill kunna hålla fortsatt öppet och vädjar därför till Er alla att:
– Stanna hemma om du upplever minsta symptom.
– Tack för att ni håller avstånd och visa respekt gentemot varandra.
– Torka av ditt material innan och efter du använt det, använd desinfektionsmedlet.

– Tvätta & sprita händerna noga.

Håll ut, håll igång, men håll avstånd!

Våra träningsaktiviteter
När man tränar ska man vara frisk och för att vara frisk behöver man träna! ​​​​Vi vill, i Coronavirusets avtryck, vara noga med att framhålla att träning är viktigt för hälsa och välbefinnande och att det stärker immunförsvaret. För din trygghet så följer vi myndigheternas rekommendationer och har gjort följande åtgärder:

Easyline
Vi har ”corona-anpassat” våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner man med att torka av maskinerna under passet.

Cross HIT
Passen körs vid vår Cross HIT-bur, dock med begränsat antal deltagare och pauser under passet för rengöring.

Det är obligatoriskt med handtvätt eller spritning av händer både före och efter dessa pass.

60+
Vi erbjuder pass flera dagar i veckan och det är gott om plats med ett begränsat antal deltagare på passen.

Spinning
Vi har rejält avstånd mellan cyklarna och som vanligt noggrann rengöring.

Gym
Vi uppmanar till att hålla avstånd och att torka av den utrustning som du använt.

Vi följer löpande myndigheternas information och vidtar de åtgärder som rekommenderas. Desinfektionsmedel och handsprit finns utplacerat på hela anläggningen. Se till att göra rent din utrustning ordentligt.

Vi upprepar vikten av god hygien och ber att ALLA som känner någon form av symptom, varit i högriskområde eller har nära anhörig som är drabbad att stanna hemma.

Tänk på att undvika närkontakt (kramförbud råder tyvärr) – håll ett kamratligt och hänsynsfullt avstånd från varandra allt enligt myndigheternas rekommendationer.

Nu fortsätter vi att hjälps åt att ta hand om, och ta hänsyn till varandra för att tillsammans ta oss igenom det här! 💚

Gå gärna in på Folkhälsomyndighetens hemsida och läs mer:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Var aktsam, följ råden och ta hand om dig!
//Personalen på Aktiv

 

 

 

Publicerat den .