Historik

Historik

Aktiv Hälsocenter är ett familjeföretag som startade våren 1992 och drivs av Miriam och Thomas Lundmark.

Företaget startade på Vallonvägen 8 (nuvarande Folktandvårdens lokaler) och var den första träningsanläggningen i Finspång. Efter några år blev lokalerna för små och 1995 flyttades verksamheten till större lokaler på nuvarande adress.

2010 startade Soloteket på Östermalmsvägen , ett helautomatiserat solotek.

2015 mottog Aktiv priset Årets Träningsanläggning som delades ut av KlubbSverige, Nordens största nätverk av träningsanläggningar med över 228 anläggningar över hela Norden.

Verksamheten och lokalerna på Aktiv har vuxit i omgångar med flera större tillbyggnationer till att i dagsläget omfatta ca 1500 kvm.

I slutet av 90-talet startade vi vårt projekt Aktiv 60+ vilket innebär anpassad träning för seniorer. Detta har sedan dess vuxit och idag erbjuds en mängd träningsaktiviteter. Vad som kännetecknar Aktiv är den stora åldersmix av människor som tränar hos oss och blandningen av både nybörjare och elitmotionärer.

2021 öppnade vi vår andra anläggning på Arena Öst.

Aktiv har genom åren haft många utövare på yttersta elitnivå inom många olika kraftidrotter med en mängd SM-medaljer. Samtidigt som en av våra största åldersgrupper är våra seniorer över 60 år. Hos oss är alla välkomna oavsett ålder.

Kom i kontakt med oss

Funderar du på att börja träna? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast!

    Välj anläggning: