sola solarium på Soloteket Finspång

Välkommen till Soloteket i Finspång!

Sola säkert och effektivt!
Soloteket är ett obemannat drop-in solotek på Östermalmsvägen 27. Vill du sola solarium i Finspång så solar du här säkert och effektivt med solariumsängar från Ergoline och Ultra Tan, marknadens ledande märken.

Drop-in
Det är ingen förbokning utan du solar när det passar dig och vi har 5 st olika solarium att välja på.

Öppettider
Öppettider för Soloteket är 07.00 - 22.00, alla dagar. Personal finns på plats dagligen för tillsyn och städning och vi har gratis parkering för våra kunder.

För att garantera en trygg och säker solning så följ de anvisningar som finns tillhanda. Vi har en varuautomat som säljer godkända ögonskydd.

Avkoppling
Att sola hos oss är en skön upplevelse som ger dig avkoppling, en snygg brunfärg och en känsla av välbefinnande. Att sola regelbundet är dessutom bra för hälsan genom att kroppen tillförs nyttiga D-vitaminer vilket därmed ger oss bättre livskvalitet.

Låst entrédörr
Entrédörren är låst men du öppnar enkelt med appen FlexySun!

Gör så här:
1. Ladda hem FlexySun i App Store eller Google Play.
2. Registrera och verifiera dig med Mobilt BankID.
Vi har 18-års åldersgräns.

När du vill öppna dörren:
1. Öppna appen och välj ”Soloteket Finspång” i listan.
2. Tryck på öppnaknappen för att öppna dörren!
3. Njut av din solning!

Betalning
Du kan betala din solning direkt i appen, samma som du använder för att öppna upp den låsta entrédörren. Du kan välja mellan kortbetalning, swish eller solkort.

Du kan också betala med 10-kronor i vår myntautomat. Sedelväxlare finns på plats.

Kontakt
Har du frågor, synpunkter eller felanmälan så kontakta receptionen på Aktiv Hälsocenter, tel 0122-410 24.

sola solarium i Finspång

Fördelar med att sola i solarium

Att sola utomhus ger många positiva hälsoeffekter och en hel del av dessa kan man också ta del av genom att sola solarium. Bland fördelarna hittar man bland annat att man blir brun snabbare om man solar i solarium jämfört med om man solar utomhus.

Solarium gör att man blir brun tre till fyra gånger snabbare än vid vanlig sol. Man får också en snygg och jämn solbränna, vilket är svårare att få till utomhus. Att sola solarium är också avslappnande och om man lever ett stressigt liv i vardagen så upplever många att man känner sig avstressad och avslappnad.

Man fylls på av ny energi och dessutom blir man piggare av ljuset i solarium. Det sägs att om man solar i solarium får man liknande effekt som man får vid ljusterapi, och det är ju absolut inte fel vintertid.

 

 

Att vara ute i solen ger D-vitamin, det vet de flesta. Även solarium ger D-vitamin, dock inte i lika hög grad som att sola utomhus. Men det är såklart bättre än ingenting och D-vitamin är kopplat till många olika positiva effekter.

Solljus omvandlar vitamin D3 till kalcium, vilket är bra för benstommen, och denna effekt får man ta del av även om man solar i solarium. 

Solljuset är effektivt mot både akne och eksem. Solning stimulerar också blodcirkulationen och stärker kroppens immunförsvar. Dessutom känner många sig både piggare och fräschare med lite färg i ansiktet och på kroppen. 

Om man solar solarium kan man dra nytta av solens positiva hälsoeffekter även under de annars solfattiga vintermånaderna.