gruppträning i Finspång hos Aktiv Hälsocenter

Gruppträning

Hos Aktiv Hälsocenter på Bergslagsvägen erbjuder vi ett gruppträningsutbud med något för alla! Från lugna, harmoniska träningsformer till tuffa och mer fartfyllda klasser. Våra instruktörer är licensierade och utbildade för att du ska få säker träning med hög kvalitet och samtidigt en träningsupplevelse utöver det vanliga.

Gruppträning i Finspång på Aktiv – träningsglädje när den är som bäst!

Ladda hem vår bokningsapp:
1. Sök på ”GoActive!” på App Store eller Google Play eller använd direktlänkarna nedan.
2. Uppge anläggningsid 107900 och logga sedan in med ditt användarnamn (epost) och lösenord (6 första siffrorna i personnumret ÅÅMMDD).
3. Klart!

Android/Google >>

Iphone/Apple >>

Avbokning
Avbokningar ska ske minst 2 h innan passet. Vänligen respektera att vi inte tar emot avbokningar via telefon eller mail.

Missad avbokning ger en påminnelse och efter fem påminnelser inom 30 dagar blir du spärrad från bokningen under 30 dagar (räknat från den senaste påminnelsen) och du hänvisas till drop-in platser. Bokningsspärren försvinner automatiskt efter 30 dagar men du kan också välja att köpa loss den för 100kr i receptionen.

Reservplatser
Om ett pass är fullbokat kan du boka en reservplats. Avbokas en ordinarie plats får den medlem som står först i reservkön den platsen. Hen får då ett mail och ett sms om ordinarie plats. Du kan få en reservplats fram till 2 h
innan passets start.

Liksom vid ordinarie bokningar är det ditt ansvar att avboka din reservplats
om du vet att du inte kommer att nyttja den.

Bokning
Du kan boka din plats 3 dagar i förväg fram till 2 h innan passet. Bokad plats hämtas tidigast 2 h innan och senast 11 minuter innan passets start.

Observera att om du inte hämtat ut din biljett 10 minuter innan passet börjar, släpps platsen så att någon annan deltagare har möjlighet att ta platsen. Du får då en påminnelse via e-post att du inte har avbokat din plats.
Du kan ha sex bokningar samtidigt och max tre bokningar/dag.

Drop in
10 minuter innan passet finns chans till drop in när bokade platser som ej hämtats ut släpps.

Gästboka
Är du inte medlem hos oss kan du ringa till oss på 0122-410 24 för att göra en gästbokning.

Passförklaringar

60+ Easyline (25min)

60+ Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

60+ Easyline är ett utmärkt träningsval om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper, och vill ha enkel men rolig träning

Passen är 25 min och är anpassat efter 60+.

Ledord: Roligt, Varierande och Enkelt.

60+ Kvickhet och balans (25 min)

Ju äldre vi blir- ju mer balansträning behöver vi! Viktigt är också träning av kroppens reaktionsförmåga! Att kunna reagera snabbt om olyckan är framme kan minimera skador och åkommor.

Med Kvickhet & Balans passet förebygger vi på ett mycket underhållande sätt. Under 25 minuter övar vi på vår reaktion med roliga övningar, samt stärker vårt balanssinne med kreativa rörelser. Det här vill du inte missa!

Ledord: Balans, Reaktion och Glädje.

60+ Gympa Pigg & Stark (25 min)

Oavsett vilken ålder man befinner sig i är en pigg och stark kropp något vi alla eftersträvar. Att ha kraft och ork att göra det man önskar, gärna utan så många begränsningar, är ett mål vi alla har.

Pigg & Stark ger hela dig, från topp till tå, en härlig genomkörare helt på dina egna villkor och förutsättningar. Här får din kondition ett lyft och dina muskler en skön uppfräschning. På 25 minuter gör du en investering i din hälsa och ditt välmående, alltid utefter dagsform såklart!

Ledord: Styrka, Kondition och Glädje

60+ Gympa Rytm och Glada Rörelser (25 min)

Livet blir mycket gladare och roligare när man rör sig till härlig musik! All rörelse ska ske helt kravlöst och på egna villkor gärna tillsammans med likasinnade.

Under 25 minuter får du en härlig blandning av musik, dans och lite skuggboxning, allt ackompanjerat till musik som får dig att sjunga med och njuta!

Rytm & Glada rörelser ger dig också värdefull ”hjärngymnastik” som ökar din kroppskontroll och kroppskännedom, som i sin tur håller huvudet på alerten.

Ledord: Kondition, Koordination och Glädje.

60+ Spinning (25 min)

Alla kan cykla! Här arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du cyklar till inspirerande musik tillsammans med gruppen och en inspiratör som hela tiden varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt. Detta pass är anpassat för Seniorer.

Ledorden är Anpassning, Nivå och Puls.

Senior spinning
Dansa Zafro (25 min)

En dansklass fylld med glädje, humor och positiva känslor. Med bekväma och kreativa danssteg hänger du enkelt med under 25 minuter och slutar när det är som bäst. I Dansa Zafro möts FortGjorts två favoritdanspass, Dansa Zamba och Dansa Afro. Denna kombination är oslagbar och ger så mycket dansunderhållning och energi, det går inte att stå still. Har du funderat på att börja dansa eller har svårt att välja är detta dansklassen för dig - hundra procent danskärlek utlovas.

Ledord: Dansa- Glädje - Känsla

Spinning Soft (25 min)

Spinning Soft är en perfekt start för dig som vill komma i gång med träningen, vill ha ett lugnare spinning pass eller behöver en återhämtning efter tuffa träningspass. Du kan utföra hela passet sittande eller stå under korta sträckor. Instruktören guidar dig genom passet och peppar dig för att komma i gång och tillåter dig att ta det lugnare vid behov. Passet avslutas alltid med stretch.

Detta pass kan alla delta på oavsett träningsbakgrund, passet klassas som nivå 1. Passet är alltid 25 minuter.

Ledorden är Start, Anpassning och Glädje.

Spinning
Spinning Medel (25 min & 45 min)

Alla kan cykla! I Spinning Medel arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du guidas av instruktören genom landskap som skog, terräng och landsväg till inspirerande musik. Instruktören varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt.

Detta är vårt vanligaste spinning pass och klassas som nivå 2. Passet kan utföras som 25 minuter och 45minuter.

Ledorden är Variation, Inspiration och Puls.

Spinning
Spinning HIT (25 min)

Spinning HIT är vårt tuffaste spinning pass. Instruktören utmanar dig i olika tidsintervaller och i kombinationer av att stå och sitta växelvis. Du bestämmer över ditt motstånd och ska vara redo för att utmana kroppen ordentligt.

Detta är vårt tuffaste spinning pass och klassas som nivå 3. Passet är alltid 25 minuter.

Ledorden är Maxning, Energi och Intervall.

Yinyoga (55 min)

Yinyoga (55min)

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I Yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och istället hålla positionen en längre stund. Yinyoga passar alla. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledorden är Koncentration, Andning och Rörlighet.

Yoga Kraft & Flöde (25 min)

Yoga Kraft & Flöde (25min)

I Yoga Kraft & Flöde bjuder vi på sköna yogainspirerade övningar och rörelser. Här bestämmer du om du vill stanna lite längre i varje position eller om du hellre vill utföra rörelserna i ett dynamiskt flöde. Alla övningar sker i ditt eget tempo och vi strävar efter att skapa en härlig och avkopplande känsla i kroppen.

Ledorden är Känsla, Kontroll och variation.

Yoga Avspänning (25 min)

Syftet med denna Yoga klass är att skapa en avspänning i, precis som kategorin avspeglar, både kroppen och själen. I lugn och behagligt tempo sträcker vi ut kroppens anspända muskler och avslutar med avslappning för sinnet. Yoga Avspänning rekommenderas varmt för alla som vill komma ner i varv och öka sin närvaro. Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledorden är Själ, Avkoppling och Nedvarvning.

Multiträning (25min)

Är du på humör för något utmanande, inte svårt men svettigt, välj  Multiträning du kommer inte ångra dig! Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång.

En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

Ledorden är Styrka, Basövningar och Enkelhet.

Mage Rygg (25 min)

En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage Rygg stärker bålen genom stabiliserande övningar varvat med rörlighets träning i ett lugnt tempo. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.

Ledorden är Bas, Kärna och Stabilitet.

BODYPUMP (55 min)

55 min med Les Mills koreograferade styrkepass där du tränar upp din uthållighet på ett effektiv och tuff sätt med hjälp av skivstång eller hantlar. Vikten anpassas efter din egen förmåga. Klassen innehåller enkla basövningar i styrketräning till glad och medryckande musik.

Ledorden är Styrka, Basövningar och Tempoväxlingar.

BODYPUMP (25 min)

25 min med Les Mills koreograferade styrkepass där du tränar upp din uthållighet på ett effektiv och tuff sätt med hjälp av skivstång eller hantlar. Vikten anpassas efter din egen förmåga. Klassen innehåller enkla basövningar i styrketräning till glad och medryckande musik.

Ledorden är Styrka, Basövningar och Tempoväxlingar.

Cross HIT (25 & 45 min)

I vår bur för funktionell träning kör vi detta tuffa intervallpass med inspiration från crossfit som är uppbyggt i block med funktionella styrkeövningar och där vi använder både egen kroppsvikt och olika redskap som motstånd.

Ledorden är Utmaning, Vilja och Power.

Easyline (25 min)

Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

Easyline kan vara ett utmärkt träningsval om du har ont om tid. Men lika fantastiskt om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper

Passen är 25 min.

Ledorden är:  Roligt, Varierande och Enkelt.

Box Mix (25min)

En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. Enkel skuggboxning i korta kombinationer blandas med styrka och uthållighet för ben och säte med din egen kropp som motstånd. Enkel och tuff träning som ger mersmak!

Ledorden är Explosivt, Kraft och Fart.

Kom i kontakt med oss

Funderar du på att börja träna? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast!

    Välj anläggning: