gruppträning i Finspång hos Aktiv Hälsocenter

Gruppträning

I vårt gruppträningsutbud vågar vi påstå att det finns något för alla! Från lugna, harmoniska träningsformer till tuffa och mer fartfyllda klasser. Våra instruktörer är licensierade och utbildade för att du ska få säker träning med hög kvalitet och samtidigt en träningsupplevelse utöver det vanliga.

Gruppträning i Finspång på Aktiv – träningsglädje när den är som bäst!

Alla gruppträningspass
För att kunna hålla ett bra avstånd i dessa coronatider så har vi begränsat antal deltagare så att det är gott om plats.

Easyline
Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Cross HIT
Passen körs vid vår Cross HIT-bur, dock med begränsat antal deltagare och pauser under passet för rengöring.

Det är obligatoriskt med handtvätt eller spritning av händer både före och efter dessa pass.

60+
Vi erbjuder pass varje vardag och det är gott om plats.

Spinning
Vi har rejält avstånd mellan cyklarna och som vanligt noggrann rengöring.

Desinfektionsmedel används för maskiner och övrig utrustning, handsprit finns utplacerat och vi uppmanar alla till god handhygien.

Aktuellt schema hittar du här>>

Passförklaringar

60+ Gympa Pigg & Stark (25 min)

Oavsett vilken ålder man befinner sig i är en pigg och stark kropp något vi alla eftersträvar. Att ha kraft och ork att göra det man önskar, gärna utan så många begränsningar, är ett mål vi alla har. Pigg & Stark ger hela dig, från topp till tå, en härlig genomkörare helt på dina egna villkor och förutsättningar. Här får din kondition ett lyft och dina muskler en skön uppfräschning. På 25 minuter gör du en investering i din hälsa och ditt välmående, alltid utefter dagsform såklart!

Ledorden är Stärkande, Energi och Omväxlande .

Step Mix (25 min)

Visste du att träning upp och ner på en låda är mycket effektivt och vansinnigt roligt? Step Mix erbjuder enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av "hjärngympa" kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela. 25 minuter pulshöjande stepträning med dansanta inslag!

60+ Gympa Kvickhet & Balans (25 min)

I takt med att åren går blir vikten av balansträning större så även träning av kroppens reaktionsförmåga. Att kunna reagera snabbt om olyckan är framme kan minimera skador och åkommor. Med en ökad balans minskar även risken för att trilla. Kanske allt detta låter lite tråkigt och allvarligt? Men vi kan glädja dig med att den förebyggande träningen i form av Kvickhet & Balans är mycket underhållande. Under 25 minuter övar vi på vår reaktion med roliga övningar, samt stärker vårt balanssinne med kreativa rörelser. Det här vill du inte missa!
Ledorden är Smidighet, Mjukt och Stretching.

Rörlighetsträning (25 min)

Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kropp pga av för mycket stillasittande och enformig rörelse. Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen, med traditionella stretchövningar.
Rörlighetsträning är din bästa vän om du behöver öka eller bibehålla din rörlighet eller smidighet!
Ledorden är Smidighet, Mjukt och Stretching.

Puls Jympa (25 min)

Puls Jympa är ett fantastiskt roligt och svettigt sätt att öka eller
bibehålla kondition på. Dessutom får du även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Puls Jympa har en släng av enkla aerobic-övningar och är lika enkelt som traditionell gympa med en kreativ touch. Gillar du träning med mycket fart så har du hittat rätt!

Mage Rygg (25 min)

En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage Rygg stärker bålen genom stabiliserande övningar varvat med rörlighets träning i ett lugnt tempo. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform. Ledorden är Bas, Kärna och Stabilitet.

Spinning (25 min & 45 min)

Alla kan cykla! I spinning arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du cyklar till inspirerande musik tillsammans med gruppen och en inspiratör som hela tiden varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt. Ledorden är Variation, Nivå och Puls.

Spinning
Skivstång (25 min)

Med hjälp av en skivstång tränar du kroppens större muskler. Du jobbar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare. I FortGjort Skivstång använder vi en skivstång i alla övningar, klassen innehåller enkla kombinationer av basövningar. Ledorden är Styrka, Basövningar och Enkelhet.

BODYPUMP (55 min)

Les Mills koreograferade styrkepass där du tränar upp din uthållighet på ett effektiv och tuff sätt med hjälp av skivstång eller hantlar. Vikten anpassas efter din egen förmåga. Klassen innehåller enkla basövningar i styrketräning till glad och medryckande musik. Ledorden är Styrka, Basövningar och Tempoväxlingar.

Kundaliniyoga (75 min)

Inom kundaliniyogan består ett yogapass av ett på förhand bestämt antal positioner (3-30 st). Positionerna är mellan 1-3 minuter långa. Varje position görs efter varje deltagares egna förutsättningar och dagsform. I de mer utmanande positionerna visas alltid en enklare variant.  Man strävar efter att hålla ögonen slutna, både under positionerna och i vilan. Detta gör vi för att rikta fokus in mot oss själva och inte jämföra med andra runt omkring oss. I kundaliniyoga är det stor fokus på meditation och vila.

Meditation är en del i passet. Vi kommer att använda oss av olika meditationer/meditationstekniker. Tyst meditation, andningsmeditation, och rörelsemeditation.

Medtag gärna en varm tröja och strumpor. Ledorden är Koncentration, Andning och Meditation.

Poweryoga
Yinyoga (55 min)

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I Yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och istället hålla positionen en längre stund.

Yinyoga passar alla. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Medtag gärna en varm tröja och strumpor. Ledorden är Koncentration, Andning och Rörlighet.

Poweryoga
Yoga Kraft (25 min)

Yoga Kraft bygger på traditionella och något mer fysiskt krävande Yoga övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla. Medtag gärna en varm tröja och strumpor. Ledorden är Utmanande, Kontroll och Kraft.

Yoga Avspänning (25 min)

Syftet med denna Yoga klass är att skapa en avspänning i, precis som kategorin avspeglar, både kroppen och själen. I lugn och behagligt tempo sträcker vi ut kroppens anspända muskler och avslutar med avslappning för sinnet. Yoga Avspänning rekommenderas varmt för alla som vill komma ner i varv och öka sin närvaro. Medtag gärna en varm tröja och strumpor.  Ledorden är Själ, Avkoppling och Nedvarvning.

Cross HIT (25 & 45 min)

I vår bur för funktionell träning kör vi detta tuffa intervallpass med inspiration från crossfit som är uppbyggt i block med funktionella styrkeövningar och där vi använder både egen kroppsvikt och olika redskap som motstånd. Ledorden är Utmaning, Vilja och Power.

60+ Gympa Kondition (25 min)

Ett gympapass anpassat för seniorer med fokus på rörlighet och stora rörelser till musik för att få upp pulsen i kroppen. Här tränar vi balans, kondition och Koordination, till musik du som senior med största sannolikhet har hört förr. Ledorden är Glädje, Puls och Kontroll.

60+ Gympa Styrka (25 min)

Ett gympapass anpassat för seniorer med fokus på vardagsstyrka i funktionella övningar. Här tränar vi med hantlar, viktplattor eller kroppen för att bygga upp och bibehålla styrka och en god hållning. Musiken i passet har du som senior med största sannolikhet hört förr. Ledorden är Funktion, Anpassning och Stabilitet.

Senior gympa styrka
60+ Easyline (25min)

60+ Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

60+ Easyline är ett utmärkt träningsval om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper, och vill ha enkel men rolig träning

Passen är 25 min och är anpassat efter 60+.

Ledord: Roligt- Varierande - Enkelt

60+ Spinning (25 min)

Alla kan cykla! Här arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du cyklar till inspirerande musik tillsammans med gruppen och en inspiratör som hela tiden varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt. Detta pass är anpassat för Seniorer. Ledorden är Anpassning, Nivå och Puls.

Senior spinning
Easyline (25 min)

Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

Easyline kan vara ett utmärkt träningsval om du har ont om tid. Men lika fantastiskt om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper

Passen är 25 min.

Ledorden är:  Roligt - Varierande - Enkelt

Dansa Mix (25min)

I Dansa Mix får du det bästa av allt för dig som gillar dans! Rör dig och dansa loss till nya och gamla favoritlåtar. Musikens karaktär sätter prägel på dansrörelserna.

Ledorden är Energi, Glädje och Rytm.

Box Mix (25min)

En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. Enkel skuggboxning i korta kombinationer blandas med styrka och uthållighet för ben och säte med din egen kropp som motstånd. Enkel och tuff träning som ger mersmak!

Ledorden är Explosivt, Kraft och Fart.

Kom i kontakt med oss

Funderar du på att börja träna? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast!