gruppträning i Finspång hos Aktiv Hälsocenter

Gruppträning

I vårt gruppträningsutbud vågar vi påstå att det finns något för alla! Från lugna, harmoniska träningsformer till tuffa och mer fartfyllda klasser. Våra instruktörer är licensierade och utbildade för att du ska få säker träning med hög kvalitet och samtidigt en träningsupplevelse utöver det vanliga.

Gruppträning i Finspång på Aktiv – träningsglädje när den är som bäst!

Du väljer!
Du behöver inte förboka ditt pass, utan kan välja drop-in.
Men för dig som vill planera din träning eller ha en bokad tid så att du verkligen kommer iväg till din träning så är ju förbokning perfekt.

Ladda hem vår bokningsapp:
1. Sök på ”Aktiv Hälsocenter” på App Store eller Google Play eller använd direktlänkarna nedan.
2. Logga in med Användarnamn som är din epostadress.
3. Lösenord: 6 första siffror i ditt personnummer (t ex 851120).
4. Klart!

Android/Google:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.brpsystems.aktivhalsoc

Iphone/Apple:
https://apps.apple.com/se/app/aktiv-bokning/id1554455928

Bokning
Du kan boka din plats 3 dagar i förväg fram till 2 h innan passet. Bokad plats hämtas tidigast 2 h innan och senast 11 minuter innan passets start.

Observera att om du inte hämtat ut din biljett 10 minuter innan passet börjar, släpps platsen så att någon annan deltagare har möjlighet att ta platsen. Du får då en påminnelse via e-post att du inte har avbokat din plats.
Du kan ha sex bokningar samtidigt och max tre bokningar/dag.

Avbokning
Avbokningar ska ske minst 2 h innan passet. Vänligen respektera att vi inte tar emot avbokningar via telefon eller mail.

Missad avbokning ger en varning och efter fyra varningar inom 30 dagar blir du spärrad från bokningen under 10 dagar (räknat från den senaste varningen) och du hänvisas till drop-in platser. Bokningsspärren försvinner automatiskt efter 10 dagar men du kan också välja att köpa loss den för 100kr i receptionen.

Reservplatser
Om ett pass är fullbokat kan du boka en reservplats. Avbokas en ordinarie plats får den medlem som står först i reservkön den platsen. Hen får då ett mail och ett sms om ordinarie plats. Du kan få en reservplats fram till 2 h
innan passets start.

Liksom vid ordinarie bokningar är det ditt ansvar att avboka din reservplats
om du vet att du inte kommer att nyttja den.

 

Drop in
10 minuter innan passet finns chans till drop in när bokade platser som ej hämtats ut släpps.

Gästboka
Är du inte medlem hos oss kan du ringa till oss på 0122-410 24 för att göra en gästbokning.

Passförklaringar

Pilates (25min)

Passet för kroppskontroll, förbättrad hållning, fokus och ett inre lugn!

Pilates är träning som utgår ifrån kroppens mittparti och du anpassar själv rörelserna efter din egen förmåga. Övningarna i Pilates ger både styrka och rörlighet samt hjälper dig hitta din optimala hållning.

Ledord: Hållning, Fokus och Lugn

Cross HIT Utomhus (25 & 45 min)

Vi kör ett av våra populäraste pass även utomhus! Gemensam uppvärmning följt av funktionell träning i tuffa intervaller. Passet är uppbyggt i olika block där vi utmanar både styrka och kondition. Vi använder kroppsvikten som belastning.

Du tar en passbiljett som vanligt, samling och start vid entrén till Aktiv. Passet avslutas även där.

Ledorden är Utmaning, Inspiration och Vilja.

Funktionell Träning (25 min)

Vill du träna en aktivitet som har “allt” då ska du välja Funktionell Träning!

Kondition, styrka, balans och rörlighet som ger dig en funktionell kropp som du kan utnyttja i vardagen. En träningsaktivitet som ger dig komplett träning på 25 minuter.

Ledord: Kondition, Styrka, Balans och Rörlighet

Stepglädje (25 min)

Visste du att träning upp och ner på en låda är mycket effektivt och vansinnigt roligt? Stepglädje erbjuder enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av "hjärngympa" kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela. 25 minuter pulshöjande stepträning med dansanta inslag!

Ledord; Kondition, Koordination och Glädje

Puls Jympa (25 min)

Puls Jympa är ett fantastiskt roligt och svettigt sätt att öka eller
bibehålla kondition på. Dessutom får du även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Puls Jympa har en släng av enkla aerobic-övningar och är lika enkelt som traditionell gympa med en kreativ touch. Gillar du träning med mycket fart så har du hittat rätt!

Ledord: Puls, Intensitet och Energi

60+ Gympa Utomhus (45 min)

Gympa utomhus med oss! Här kör vi mixad kondition och styrketräning. Du tar en passbiljett som vanligt, samling och start vid entrén till Aktiv. Passet avslutas där också.

Vi ser till att hålla avstånd och använder ingen utrustning. Du ska självklart vara frisk och utan symtom. Klä dig ordentligt, gärna lager på lager och ta med en vattenflaska.

Ledord: Styrka, Kondition och Glädje

60+ Gympa Pigg & Stark (25 min)

Oavsett vilken ålder man befinner sig i är en pigg och stark kropp något vi alla eftersträvar. Att ha kraft och ork att göra det man önskar, gärna utan så många begränsningar, är ett mål vi alla har.

Pigg & Stark ger hela dig, från topp till tå, en härlig genomkörare helt på dina egna villkor och förutsättningar. Här får din kondition ett lyft och dina muskler en skön uppfräschning. På 25 minuter gör du en investering i din hälsa och ditt välmående, alltid utefter dagsform såklart!

Ledord: Styrka, Kondition och Glädje

60+ Gympa Rytm och Glada Rörelser (25 min)

Livet blir mycket gladare och roligare när man rör sig till härlig musik! All rörelse ska ske helt kravlöst och på egna villkor gärna tillsammans med likasinnade.

Under 25 minuter får du en härlig blandning av musik, dans och lite skuggboxning, allt ackompanjerat till musik som får dig att sjunga med och njuta!

Rytm & Glada rörelser ger dig också värdefull ”hjärngymnastik” som ökar din kroppskontroll och kroppskännedom, som i sin tur håller huvudet på alerten.

Ledord: Kondition, Koordination och Glädje.

60+ Gympa Kvickhet & Balans (25 min)

Ju äldre vi blir- ju mer balansträning behöver vi! Viktigt är också träning av kroppens reaktionsförmåga! Att kunna reagera snabbt om olyckan är framme kan minimera skador och åkommor.

Med Kvickhet & Balans passet förebygger vi på ett mycket underhållande sätt.

Under 25 minuter övar vi på vår reaktion med roliga övningar, samt stärker vårt balanssinne med kreativa rörelser. Det här vill du inte missa!

Ledord: Balans, Reaktion och Glädje.

Mage Rygg (25 min)

En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage Rygg stärker bålen genom stabiliserande övningar varvat med rörlighets träning i ett lugnt tempo. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.

Ledorden är Bas, Kärna och Stabilitet.

Spinning (25 min & 45 min)

Alla kan cykla! I spinning arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du cyklar till inspirerande musik tillsammans med gruppen och en inspiratör som hela tiden varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt.

Ledorden är Variation, Nivå och Puls.

Spinning
Skivstång (25 min)

Med hjälp av en skivstång tränar du kroppens större muskler. Du jobbar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare. I FortGjort Skivstång använder vi en skivstång i alla övningar, klassen innehåller enkla kombinationer av basövningar.

Ledorden är Styrka, Basövningar och Enkelhet.

BODYPUMP (55 min)

Les Mills koreograferade styrkepass där du tränar upp din uthållighet på ett effektiv och tuff sätt med hjälp av skivstång eller hantlar. Vikten anpassas efter din egen förmåga. Klassen innehåller enkla basövningar i styrketräning till glad och medryckande musik.

Ledorden är Styrka, Basövningar och Tempoväxlingar.

Hathayoga (75 min)

Hathayoga – kraftens yoga!
Mjuka fysiska dynamiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Här bygger vi upp klassen så att alla ska hänga med på ett fint sätt. Yogaklassen innehåller både fysiska övningar samt meditation/avslappning.

När du tränar Hathayoga kommer du snabbt bygga upp både kroppens smidighet, styrka och balans.

Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledord: Styrka, Smidighet & Balans

Poweryoga
Yinyoga (55 min)

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I Yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och istället hålla positionen en längre stund.

Yinyoga passar alla. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledorden är Koncentration, Andning och Rörlighet.

Poweryoga
Yoga Kraft (25 min)

Yoga Kraft bygger på traditionella och något mer fysiskt krävande Yoga övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla. Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledorden är Utmanande, Kontroll och Kraft.

Yoga Avspänning (25 min)

Syftet med denna Yoga klass är att skapa en avspänning i, precis som kategorin avspeglar, både kroppen och själen. I lugn och behagligt tempo sträcker vi ut kroppens anspända muskler och avslutar med avslappning för sinnet. Yoga Avspänning rekommenderas varmt för alla som vill komma ner i varv och öka sin närvaro. Medtag gärna en varm tröja och strumpor.

Ledorden är Själ, Avkoppling och Nedvarvning.

Cross HIT (25 & 45 min)

I vår bur för funktionell träning kör vi detta tuffa intervallpass med inspiration från crossfit som är uppbyggt i block med funktionella styrkeövningar och där vi använder både egen kroppsvikt och olika redskap som motstånd.

Ledorden är Utmaning, Vilja och Power.

60+ Easyline (25min)

60+ Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

60+ Easyline är ett utmärkt träningsval om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper, och vill ha enkel men rolig träning

Passen är 25 min och är anpassat efter 60+.

Ledord: Roligt, Varierande och Enkelt.

60+ Spinning (25 min)

Alla kan cykla! Här arbetar du efter din egen förmåga och du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln. Du cyklar till inspirerande musik tillsammans med gruppen och en inspiratör som hela tiden varierar träningen för att få den så rolig och effektiv som möjligt. Detta pass är anpassat för Seniorer.

Ledorden är Anpassning, Nivå och Puls.

Senior spinning
Easyline (25 min)

Easyline handlar om enkel och effektiv träning i mjuka maskiner. Ett pass består av styrketräning och kondition med hög förbränning där du själv väljer ditt tempo och motstånd.

Vi har "corona-anpassat" våra Easylinepass så att det är stationsträning istället för cirkelträning. Man kör 2 x 45 sek vid varje station innan man spritar/torkar av och går vidare till nästa station. På så sätt hinner vi torka av maskinerna under passet.

Maskinerna är lättanvända och kräver inte några inställningar. De fungerar helt enkelt så, att ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Övningarna i maskinerna varvas med enkla rörelser på s k stepbrädor.

Easyline kan vara ett utmärkt träningsval om du har ont om tid. Men lika fantastiskt om du vill kombinera passet med helt annan träning. En kort, rejäl genomkörare!

Passar dig som:
-  som har begränsad tid och vill träna allsidigt och effektivt
-  vill träna både styrka, kondition och smidighet
-  saknar förkunskaper

Passen är 25 min.

Ledorden är:  Roligt, Varierande och Enkelt.

Box Mix (25min)

En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. Enkel skuggboxning i korta kombinationer blandas med styrka och uthållighet för ben och säte med din egen kropp som motstånd. Enkel och tuff träning som ger mersmak!

Ledorden är Explosivt, Kraft och Fart.

Kom i kontakt med oss

Funderar du på att börja träna? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast!